20. Teniško prvenstvo dvojic zveze veteranov vojne za slovenijo »zasavje 2020«

Hrastnik

Čeprav si bomo Hrastnik po poročanjih iz javnih medijev v zadnjih treh mesecih zapomnili predvsem po žarišču okužbe z virusom COVID 19 v tamkajšnjem Domu starejših, so zasavski veterani v soboto, 5. 9. 2020 vseeno izvedli 20. teniško prvenstvo ZVVS v igranju dvojic.

Skupno 18 prijavljenih veteranov ljubiteljev tenisa, se je v soboto odzvalo vabilu na izvedbo turnirja, kjer so v čudovitem sončnem vremenu izvedli tekmovanje v dvojicah. Seveda so v času igranja in druženja v popolnosti upoštevali vsa veljavna priporočila NIJZ s ciljem preprečevanja širjenja okužb.

Pokrovitelj prvenstva je bil predsednik ZVVS Ladislav Lipič, stroške najema teniških igrišč pa je kot dober gostitelj prvenstva pokril župan občine Hrastnik Marko Funkl.

Organizacijski odbor iz vrst veteranov OZVVS Zasavje, pa je zagotovil, da tekmovalci v prelepi sončni soboti niso trpeli žeje in bili lačni.

Osemnajst veteranov, od tega trije iz OZVVS Zgornja Gorenjska, trije iz Domžal, dva iz Ormoža, trije iz Zasavja in kar sedem tekmovalcev iz OZVVS Velenje se je letos potegovalo za naslov zmagovalca 20. turnirja.

Po žrebanju številk in določitvi parov smo izvedli  četrtfinale, nato pa smo preko polfinala in na koncu v finalu dobili nove zmagovalce v tenisu.

Zmagovalca 20. teniškega prvenstva ZVVS v igranju dvojic sta veterana:

  • Branko Jambriško iz OZVVS Ormož in,
  • Toni Dolenc iz OZVVS Zasavje.

Drugo mesto sta zasedla:

  • Vojko Ralič iz OZVVS Zg. Gorenjska in
  • Rudi Lesjak iz OZVVS Velenje.

Tretje mesto pa sta osvojila:

  • Drago Geršak iz OZVVS Zg. Gorenjska in
  • Boris Kukovič iz OZVVS Velenje.

Po končanem tekmovanju smo na krajši slovesnosti razglasili končne rezultate, šestim najboljšim tekmovalcem pa razdelili tudi doseženemu mestu primeren teniški pokal.

Sledilo je krajše družabno srečanje, popoldan pa smo počasi razšli z obljubo in željo, da se naslednje leto zopet srečamo.  

Organizacijski odbor se najlepše zahvaljuje vsem tekmovalcem, pokrovitelju prvenstva g. Lipiču in županu Občine Hrastnik, za pomoč pri izvedbi tekmovanja.