Pravno obvestilo

Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov OZVVS Zasavje

Na naših spletnih straneh skrbimo za zasebnost posameznikov, ki nam zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji posredujejo svoje podatke. Z uporabo naših spletnih strani soglašate, da Območno Združenje Veteranov Vojne za Slovenijo Zasavje (v nadaljevanju: OZVVS Zasavje) pridobi, hrani, obdeluje in uporablja vaše osebne podatke.

Spletna stan OZVVS Zasavje je:

Katere osebne podatke zbiramo?

  • podatke e-sporočil, ki ste jih naslovili na OZVVS Zasavje (ime, e-naslov),
  • podatke zahteve za prejemanje e-novic (ime, e-naslov),
  • podatke registriranih uporabnikov za dostop do dodatnih vsebin spletne strani, ki obsegajo obvezne (ime, priimek, e-mail, ime društva) in neobvezne podatke (spol, datum rojstva, naslov, poštna št. in kraj, država, telefon, GSM in spletna stran).

OZVVS Zasavje v nobenem primeru ne zbira posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo lokacijsko zasebnost.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

  • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete),
  • če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami,
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo,
  • če to od nas zahteva zakonodaja.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na vaše sporočilo, pošiljanje naročenih e-novic, omogočanje storitev za registrirane uporabnike spletnih strani, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani, izboljšanje načina izvajanja naših dejavnosti, promocijske in trženjske akcije ipd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica.

Po preteku obdobja hrambe vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anomiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli kontaktirate na naslov info@zasavje.zvvs.si. Na istem naslovu lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ali veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, če dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kje hranimo vaše podatke?

Upravljalec podatkov je OZVVS Zasavje. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi seznama lahko pomagajo organizacije (obdelovalci), ki so tehnično bolje opremljeni od nas. Podatke hranimo na območju EU.

Vaše osebne podatke hranimo v strežniških prostorih zunanjega izvajalca, ki so skrbno varovani. Vsi, ki v OZVVS Zasavje obdelujemo vaše podatke, se zavedamo pomena varovanja osebnih podatkov.

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Celotna izjava o piškotkih >>