Piškotki / Cookies

Cookie image

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti. Ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kako uporabljamo piškotke

Na spletnih straneh OZVVS Zasavje uporabljamo piškotke za:

  • spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču,
  • za namene analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, težave pri navigaciji),
  • hrambo uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta,
  • zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani,
  • izvajanje oglaševalskih akcij, ki nam jih omogočajo drugi ponudniki.

Z uporabo spletne strani http://www.zasavje.zvvs.si/ se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vašega računalnika. Navodila kako odstraniti piškotke najdete v posameznem brskalniku:

Primeri:

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo.
 

Uporabljeni piškotki

V spodnji tabeli se nahaja natančen seznam vseh piškotkov, ki jih naša stran uporablja s kratkim opisom in namenom uporabe.


Lastni piškotki

imenamentrajanje
PHPSESSIDsejni za obrazecedo zaprtja brskalnika
possessidsistemski, nujen za delovanje1 leto

Ti piškotki so nujni za delovanje strani. Uporaba strani brez njih ni mogoča.
Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo navedenih piškotkov.


Piškotki tretjih oseb

ne uporabljamo