Dan spomina na mrtve v Zasavju

Zasavje

Upoštevajoč predpisane ukrepe in priporočila NIJZ, povezanih z omejitvijo širjenja virusa COVID-19 je tričlanska delegacija veteranov OZVVS Zasavje, v petek 30.10.2020 obiskala vsa obeležja v Zasavju in se ob državnem prazniku Dnevu spomina na mrtve poklonila njihovemu spominu.

Venček so najprej položili pri spomeniku žrtev NOB na Dolu pri Hrastniku in nato na centralnem spomeniku žrtev NOB v Hrastniku. Nato so se odpeljali na Dobovec, kjer so prižgali svečko na grobu Ivana Starine, ki je za posledicami rane dobljene ob prvem letalskem napadu na Kum, umrl februarja 2004.

Pot jih je nato vodila na Trboveljsko pokopališče, kjer so položili venček pred spomenikom žrtvam NOB.

Ob 11. uri pa so se udeležili polaganja venca z delegacijo, katero so sestavljali Zagorski župan g. Matjaž Švagan, predsednik ZB NOB Zagorje, PVD Sever Zasavje,  ZSČ Zagorje in OZVVS Zasavje. Najprej so se poklonili spominu žrtvam NOB pri spomeniku Loke pri Kisovcu, nato pred spomenikom talcev na Zagorskem pokopališču, nazadnje pa še pri spomeniku Janeza Drnovška v centru Zagorja.

Na ta način smo se spoštljivo poklonili umrlim in pokazali, da spoštujemo vrednote sodelovanja med  domoljubnimi in veteranskimi organizacijami, ki v Zasavju sodelujemo v okviru KODVOS.