DELEGACIJA ZASAVSKIH VETERANOV NA GLAVNEM ZBORU V BREŽICAH

Štiričlanska delegacija na občnem zboru OZVVS Zasavje izvoljenih delegatov, se je v soboto, 9. 4. 2022 udeležila glavnega zbora ZVVS, ki je bil letos izveden v Brežicah. Zbora se je seveda udeležil tudi naš predsednik, vendar tokrat v vlogi podpredsednika ZVVS.

V prvem delu glavnega zbora smo najprej prisluhnili uvodnemu pozdravnemu govoru predsednika ZVVS Ladislava Lipiča. Za izvedbo kulturnega programa pa so poskrbele članice in člani Brežiškega mešanega pevskega zbora. Svečani nagovor nam je namenil predsednik DZ Igor Zorčič, ki je za povedano bil nagrajen z močnim aplavzom tam zbranih veteranov. Sledilo je podeljevanje medalj ZVVS najzaslužnejšim članom iz vrst ZVVS.

Potem smo med odmorom zaužili pripravljeno malico, ki nam je dala ponovnih moči za sodelovanje v osrednjem delu izvedbe glavnega zbora, ki je sledil po tem odmoru.

Na glavnem zboru smo se seznanili s stopnjo opravljenega dela in porabljenimi financami v letu 2021, nato pa še z načrtovanimi aktivnostmi, s katerimi v ZVVS načrtujemo izvesti letošnje naloge.

Potrebno je zapisati, da so se delegati skoraj soglasno odločili, da iz ZVVS izključimo OZVVS Kanal, ki se glede na lani sprejet sklep o odpravi nelegalno izvedenega občnega zbora ni držal usmeritev in sklepa glavnega zbora ni realiziral.