POHOD MIRU - LJUBLJANA 2021

POHOD MIRU V LJUBLJANI

Delegacija veteranov OZVVS Zasavje se je v torek, 21. 9. 2021 udeležila pohoda v počastitev svetovnega dneva miru, ki je bil izveden v Ljubljani.

Pohod za mir je skupna aktivnost vseh članic veteranskih in domoljubnih organizacij, ki so članice Svetovne federacije veteranov. V Sloveniji so to: Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije in Zveza društev in klubov MORiS.

V spremstvu Policijskega orkestra smo se pohodniki sprehodili od Moderne galerije do Magistrata, kjer smo prisluhnili  kulturnemu programu. Uvodni pozdravni nagovor je izrekel podžupan Mestne občine Ljubljana, slavnostni govornik pa je bil dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine v Celju. Za glasbeno spremljavo na slovesnosti pa je poskrbel Policijski orkester. Vse to pa je pri množici občinstva zbudilo ogromno pozornost tako domačinov, kot mimoidočih turistov, ki so se v lepem sončnem vremenu takrat znašli pred Magistratom.

Udeleženci pohoda smo se nato sprehodili do Križank, kjer smo se na tovariškem srečanju okrepčali in obudili spomine na dogodke v letih 1990 in 1991.