STROKOVNA EKSKURZIJA ZASAVSKIH VETERANOV

Zasavje

STROKOVNA EKSKURZIJA ZASAVSKIH VETERANOV

Prvotno načrtovano strokovno ekskurzijo OZVVS Zasavje v mesecu maju nismo mogli izvesti, zaradi razglašene epidemije. Ko je s sprostitvijo ukrepov NIJZ prišlo do preklica epidemije, pa je v juniju zmanjkalo sobot. Zato smo sklenili, da ekskurzijo izvedemo v  torek, 29. 6. 2021.

S polno zasedenem avtobusom se je 51 članic in članov OZVVS Zasavje najprej odpeljalo do Pohorja, kjer smo na Osankarici obiskali spomenik padlim borcem Pohorskega bataljona, v času 2. svetovne vojne.

Po sprehodu tja in nazaj, ter po zaužiti malici, smo se odpeljali do Gornje Radgone, kjer nas je že čakali predsednik Niko Brus, s svojimi soborci. Po izkazani dobrodošlici je sledila zanimiva predstavitev dogodkov, ki so se v Gornji Radgoni odvijali v času osamosvojitvene vojne. Predstavitev je izvedel Zdravko Stolnik. Nato smo se odpravili do spominskega obeležja »SOLZA NIKOLI VEČ«, kjer sta predsednika v prisotnosti obeh praporščakov položila venec in se poklonila spominu na minule dogodke.

Sledila je degustacija penečih vin v Radgonski kleti pod slapom, nato pa smo se odpeljali v Apače, kjer so nam domačini organizirali odlično kosilo.

Po kosilu smo našli dovolj časa za prijateljski klepet, ker pa nas je do doma ločevalo še najmanj dve uri vožnje, smo se malo po 18. uri poslovili od naših gostiteljev in se odpeljali proti Zasavju.

Hvala veteranom iz Gornje Radgone za čudovito pripravljeno in izvedeno ekskurzijo.